Dagsnotering 

En sida med små kommentarer om företeelser nära och långt borta.
Återkommer nästan varje dag. Startades 5/11-18

 Ti  13/11

 

 må 12/11  Årsbokslut
Igår var vi ett trevligt gäng tillsammans och såg den allsvenska avslutningsmatchen
BK Häcken-IFK Norrköping 0-1
Rättvist men tråkigt att inte segern räckte till guld för Peking. Nu blev AIK  med sitt tråkspel årets mästare. Detta är bara att beklaga.
Häcken, som är den göteborgska fotbollens enda ljusglimt, har all heder av sin säsong. Med trevligt och offensivt lir har laget bjudit på många högtidsstunder.
Dessa tackar vi för och hoppas på flera sådana 2019

 

 Sö 11/11  100 år sedan
Kl 11 den 11/11 2018 slutade första världskriget efter att miljontals människor dött. Trots detta startades 1939 ett nytt världskrig som skulle bli ännu värre mätt i föröldelse och antalet döda. I båda krigen bar högernationalismen skulden till katastroferna.
Idag vädrar samma antidemokratiska och antihumanitära krafter åter morgonluft i många länder.  Kampen mot detta onda måste tas av alla progressiva. Släpp inte taget, tappa inte modet. 
No passaran

lö 10/11  Liten försämring 
Åldern tar ut sin rätt på många olika sätt. Värst är det förstås när kroppen drabbas av svåra sjukdomar eller när den mentala skärpan tynar bort.
Men så finns det också en del smågrejer som är synnerligen irriterande ibland. En sådan förändring är, i varje fall för mig, att jag inte kommer ihåg namn på samma sätt som förr. Förr satte jag stor vikt vid att kunna många elevers namn. Ibland kunde jag  koppla ihop runt 600 namn med rätta personer.  Något sådant är inte möjligt idag, utan allt oftare blir det : Vad var det hen hette nu igen? En liten och vanlig men tråkig åldersförändring, tänker jag

 fre 9/11 Ett skrivarmål nått
Jag har idag gjort klart ett litet sagohäfte  till ett barnbarn. Hon fyller 10 år i december och då bör det ju vara en lite speciell present, eller hur?  
Detta har varit ett av mina olika skrivarmål för året och att det uppnåtts känns faktiskt väldigt bra
Jag behöver nu nya mål för mitt författande till nästa år. Funderar över vad det ska bli. Kanske några noveller. Många uppslag finns för detta. Kanske en samling nya strofer att tillfoga de gamla. Får se hur det blir.
 

 to 8/11 Farlig utveckling   
Trodde först att sociala medier i första hand skulle ha positiva effekter. Jag är mer tveksam nu. Dess brottsliga användning tycks inte ha några gränser. Spridningen av hat och människofientlig propaganda är fruktansvärd. Användares fokus till bara information som bekräftar de egna åsikterna förlamar all förnuftig dialalog och faktakunskap. 
Utvecklingen är både farlig och tråkig. Kan något göras mot detta???

 

 ons 7/11  Rappare valvaka
Det har varit en lång natts färd mot morgon för mig. Fascinerad över allt vad valvakor heter har jag under natten följt "Midterm" i USA. Inte utan att man blir imponerad över CNN:s rapportering och dess experters kunnande. Rappheten och överblicken är i jämförelse med svenska valvakors dito helt överlägsen  

 

ti 6/11 Frustrerad hund
Hundens beteende ställer frågor. Vår nu drygt 1-åriga tik skäller numera vid många ljud och när den från vårt fönster ser andra hundar. När den lilla blir tillsagd att sluta upphör hon och kommer till oss och gläfser, slickar och gäspar. Verkar som den ber om förlåtelse och är frustrerad. Undrar hur detta kommer att utvecklas

 

må 5/11 Utkristallisering
Moderate talmannen Norlén har idag givit moderatledaren Kristersson en ny chans att bli statsminister. Detta efter att deras parti tillsammans med KD vägrat låta gröna Allianskollegan Lööf få sondera ett bredare regeringsalternativ. 
Verklighetens politiska karta med den mörkblå högern SD/M/KD , den ljusblågröna mitten med C,L och MP samt de  rosa-röda S och V utkristalliserar sig.  Äntligen!